ESCAC(ERS) ALS PREMIS GAUDÍ

Aquest diumenge 1 de febrer es va celebrar a Barcelona, concretament al Sant Jordi Club, l’esdeveniment anual dedicat al cinema català: els Premis Gaudí.

 

Com en cada edició, aquesta no podia estar sinó plena de sorpreses. Aquest any els premis més importants els ha obtingut 10.000 km, sent reconeguda com la millor pel·lícula en llengua no catalana, el millor guió (Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet), millor direcció (Carlos Marques-Marcet), millor actor (David Verdaguer) i millor actriu (Natalia Tena).

 

«10.000 km»

 

No va ser l’única a recollir tants premis. El niño va obtenir-ne dos més que aquesta. El film de Daniel Monzón va aconseguir els premis al millor actor i actriu de repartiment (Eduard Fernández i Bárbara Lennie), millor muntatge (Mapa Pastor), música (Roque Baños), fotografia (Carles Gusí), so (Sergio Burmann, Oriol Tarragó i Marc Orts) i direcció de producció (Edmond Roch i Toni Novella).

 

D’altra banda, Rastres de sàndal ha estat guardonada com a millor pel·lícula en llengua catalana aquest any.

 

L’ESCAC ha estat present en aquesta cerimònia cinematogràfica amb dos curts finalistes: Alex (dirigit per Laura García) i Café para llevar (dirigit per Patricia Font). A més, diversos dels nostres graduats van recollir premis o hi van estar nominats. És el cas del mencionat Oriol Tarragó (que ja en porta cinc!), guanyador i nominat alhora per El niño i [REC] 4: Apocalipsis, respectivament; d’Alex Villagrasa i Lluís Rivera (millors efectes especials); Pau Brunet, com a productor de 10.000 km; i Ventura DurallSergi Cameron i Salvador Sunyer, nominats pel documental Bugarach (en Ventura també per Els anys salvatges).

 

Premis Gaudí
Els guanyadors dels premis Gaudí 2015

 

Així doncs, una altra vegada els professionals sorgits de l’ESCAC han tingut un paper destacat en la nostra indústria. Felicitats a tots!

 

Hajar Boutjat

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *