LA SALA DELS CINEASTES

Dimarts 27 d’octubre a les 20h00 al Zumzeig s’inaugura La sala dels cineastes, un espai de trobada per a la reflexió al voltant del cinema amb una programació regular a càrrec de Unión de cineastas. Els estudiants de l’ESCAC tenen l’entrada lliure a totes les sessions.

 

Unión de cineastas (UC) és una associació que reuneix a més de 250 cineastes –directors, sonidistes, càmeres, programadors, docents, crítics – amb l’objectiu comú  d’oferir noves rutes pel cinema espanyol i enfortir el vincle entre cinema i educació.

 

La UC va crear l’any passat La sala de los cineastas, un espai de programació regular al Círculo de Bellas Artes de Madrid. El proper 27 d’octubre s’inaugura La sala dels cineastes a Barcelona, una programació quinzenal a la sala Zumzeig, que es concep com un lloc de trobada que faltava a la ciutat: un espai on projectar i compartir experiències i idees, on generar projectes i diàlegs entre cineastes, productors, actors i actrius, docents, crítics o programadors, i els alumnes de les diferents escoles i universitats de la ciutat. Aquest programa de projeccions compta amb la col·laboració i el suport de l’ESCAC.

 

Cada sessió tindrà un format flexible de projeccions i sempre comptarà amb diferents convidats que abordaran aspectes artístics, industrials o tècnics del cinema. La sala dels cineastes proposa veure i pensar el cinema en un espai on es produeixin iniciatives, trobades i equips creatius, i s’estableixin vincles amb les altres disciplines artístiques i els esdeveniments culturals de la ciutat.

 

La primera sessió de La sala dels cineastes es dedicarà a Cinema en curs, coincidint amb la celebració del seu 10è aniversari. Ambdós projectes comparteixen moltes vocacions: entre elles, donar a conèixer i descobrir el cinema des de dins, posar-lo en relació, reflexionar sobre els seus processos de creació.

 

Cinema en curs és un programa de pedagogia del cinema a escoles i instituts. Iniciat el 2005 a Catalunya, actualment es desenvolupa també a Galícia, Madrid, Argentina i Xile. El projecte vehicula una descoberta aprofundida, reflexiva i creativa del cinema, des de el visionat i la pràctica. En el marc de Cinema en curs es desenvolupen tallers impartits conjuntament per cineastes i docents dins l’horari lectiu, així com moltes altres accions i línies de treball associades: Petit Cinema en curs, Moving Cinema, formació del professorat, col·laboracions amb espais d’exhibició, recerca metodol gica i elaboració de propostes pedagògiques, etc.

 

 

Després d’una presentació dels processos cinematogràfics i pedagògics que es desenvolupen a Cinema en curs, es projectaran una selecció de Minuts Lumière, una peça de Petit Cinema en curs i tres curtmetratges de ficció i documental realitzats per nois i noies d’entre 10 i 18 anys de contextos molt diversos. Reflexionarem sobre com descobreixen el cinema, sobre tot allò que el cinema els descobreix i sobre el que les seves mirades ens descobreixen del cinema.

 

www.uniondecineastas.es

www.cinemaencurs.org

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *