CINEMA EN CURS I EL FESTIVAL DEPROP

La Pedrera, escenari del Festival DeProp
La Pedrera, escenari del Festival DeProp

 

Un any més, la Fundació Catalunya-La Pedrera acull en el seus escenaris el Festival DeProp, un concert que combina la música amb el món audiovisual gràcies al projecte Cinema en Curs.  Aquest projecte es basa en un seguit de tallers anuals que es realitzen a escoles i a instituts per fonamentar l’experiència i l’aprenentatge de continguts audiovisuals a través de cineastes professionals i docents.  Com a resultat del curs, s’acaba rodant un curtmetratge de ficció o un documental que posteriorment seran presentats a la Filmoteca de Catalunya.

 

 

El Festival DeProp neix ara fa quatre anys, i tracta de de dur a terme un taller de durada breu (aproximadament dos mesos) on les peces que s’hi realitzen són de caire més experimental. En aquesta quarta edició, el festival compta amb el grup musical Coriolà que posarà en marxa el projecte i de qui els participants de Cinema en Curs obtindran la peça musical de la qual hauran de realitzar un videoclip.

 

Per part de Cinema en Curs, s’han organitzat cinc tallers, tres dels quals són d’actuals alumnes del projecte i dos grups d’exalumnes que una vegada van acabar el curs segueixen sentint interès pel món cinematogràfic. Des de l’organització central del projecte, troben que fomentar el treball amb exalumnes és una bona forma de mantenir contacte entre tots, poder retrobar-se i així arribar a fer nous projectes, com és el cas d’aquest festival o bé d’altres com una programació de cinema a l’Auditori de Sant Martí iniciada recentment, en què un grup d’una vintena de joves, la majoria exalumnes de Cinema en Curs, decideixen quins films es projectaran i presenten les pel·lícules abans de la sessió.

 

Cal destacar també la recent col·laboració de l’ESCAC amb el projecte Cinema en Curs a través del seu nou programa de beques, que facilita l’accés a l’escola a exalumnes del projecte que volen estudiar cinema i han demostrat el seu interès i talent. Aquest any, l’ESCAC ha rebut el seu primer alumne becat procedent de Cinema en Curs.

 

Tant el projecte de Cinema en Curs com el festival DeProp resulten ser unes excepcionals maneres per demostrar la creativitat dels seus participants i poder així compartir una nit plena d’emocions que conclouen amb un magnífic concert acompanyat d’unes peces audiovisuals molt humanes, creatives i que demostren l’interès de la joventut per aquest món tan emocionant, el cinema.

 

Joan Martínez (exalumne de Cinema en Curs, actualment becat per l’ESCAC)

 

concert de Coriolà al festival deprop
Concert de Coriolà

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *