Archivos de la categoría ESCAC RECOMIENDA

Descuento para «María y los demás» más coloquio

El próximo jueves día 30/4/17, a las 21:30, hay un pase «María y los demás» en los cines Zumzeig con la presencia de su directora Nely Reguera y coloquio posterior.
Todo alumno o miembro de ESCAC tiene entrada reducida (3€). Para beneficiaros de este descuento deberéis presentar el carnet ESCAC en la taquilla.
¡Que la disfrutéis!

 

 

OFERTA ESPECIAL DE ALOJAMIENTO PARA ESTUDIANTES DE INTERCAMBIO

Resa Residencias ofrece a todos los estudiantes de intercambio de la ESCAC una oferta especial de alojamiento.

 

Terrassa-es-page-001

 

LA SALA DELS CINEASTES

Dimarts 27 d’octubre a les 20h00 al Zumzeig s’inaugura La sala dels cineastes, un espai de trobada per a la reflexió al voltant del cinema amb una programació regular a càrrec de Unión de cineastas. Els estudiants de l’ESCAC tenen l’entrada lliure a totes les sessions.

 

Unión de cineastas (UC) és una associació que reuneix a més de 250 cineastes –directors, sonidistes, càmeres, programadors, docents, crítics – amb l’objectiu comú  d’oferir noves rutes pel cinema espanyol i enfortir el vincle entre cinema i educació.

 

La UC va crear l’any passat La sala de los cineastas, un espai de programació regular al Círculo de Bellas Artes de Madrid. El proper 27 d’octubre s’inaugura La sala dels cineastes a Barcelona, una programació quinzenal a la sala Zumzeig, que es concep com un lloc de trobada que faltava a la ciutat: un espai on projectar i compartir experiències i idees, on generar projectes i diàlegs entre cineastes, productors, actors i actrius, docents, crítics o programadors, i els alumnes de les diferents escoles i universitats de la ciutat. Aquest programa de projeccions compta amb la col·laboració i el suport de l’ESCAC.

 

Cada sessió tindrà un format flexible de projeccions i sempre comptarà amb diferents convidats que abordaran aspectes artístics, industrials o tècnics del cinema. La sala dels cineastes proposa veure i pensar el cinema en un espai on es produeixin iniciatives, trobades i equips creatius, i s’estableixin vincles amb les altres disciplines artístiques i els esdeveniments culturals de la ciutat.

 

La primera sessió de La sala dels cineastes es dedicarà a Cinema en curs, coincidint amb la celebració del seu 10è aniversari. Ambdós projectes comparteixen moltes vocacions: entre elles, donar a conèixer i descobrir el cinema des de dins, posar-lo en relació, reflexionar sobre els seus processos de creació.

 

Cinema en curs és un programa de pedagogia del cinema a escoles i instituts. Iniciat el 2005 a Catalunya, actualment es desenvolupa també a Galícia, Madrid, Argentina i Xile. El projecte vehicula una descoberta aprofundida, reflexiva i creativa del cinema, des de el visionat i la pràctica. En el marc de Cinema en curs es desenvolupen tallers impartits conjuntament per cineastes i docents dins l’horari lectiu, així com moltes altres accions i línies de treball associades: Petit Cinema en curs, Moving Cinema, formació del professorat, col·laboracions amb espais d’exhibició, recerca metodol gica i elaboració de propostes pedagògiques, etc.

 

 

Després d’una presentació dels processos cinematogràfics i pedagògics que es desenvolupen a Cinema en curs, es projectaran una selecció de Minuts Lumière, una peça de Petit Cinema en curs i tres curtmetratges de ficció i documental realitzats per nois i noies d’entre 10 i 18 anys de contextos molt diversos. Reflexionarem sobre com descobreixen el cinema, sobre tot allò que el cinema els descobreix i sobre el que les seves mirades ens descobreixen del cinema.

 

www.uniondecineastas.es

www.cinemaencurs.org

 

JUGAMOS POR ÁFRICA

El ESCAC-ero Chus López nos ha hecho extensiva esta invitación a la proyección, el próximo viernes 9 a las 18h, de su nuevo film “Jugamos por África”, un documental de Responsabilidad Social Audiovisual, que retrata la labor en Etiopía de Accede, ONG que surge del Club de Bàsquet Gavà. Keren, un joven etíope, viaja hasta Gavà con el objetivo de capacitarse como monitor de baloncesto. El viaje será toda una experiencia de vida para Keren y a su regreso se convertirá en el encargado de un proyecto solidario de escuela y Club de Bàsquet.

 

Producido por CreaRSA y Accede, no os perdáis este evento en el Espai Maragall de Gavà.

 

 

¿Aún hay alumnos que no han participado en Talento Cinergía?

cinergia

 

Talento Cinergía es una iniciativa de Gas Natural Fenosa para potenciar el talento de todos los alumnos y exalumnos de universidades, escuelas y academias de cine que quieran convertirse en grandes directores de cine.  ¿Cuáles son los pasos?

 

Sigue leyendo

VOLEU ENTRADES PER AL FESTIVAL MORITZ FEED DOG?

Moritz Feed Dog és el primer Festival de Cinema Documental sobre Moda, Cultura i Ciutat que es celebra a Espanya, i tindrà lloc a Barcelona els dies 14, 15, 16 i 17 de maig. Mortiz Feed Dog neix amb la voluntat d’oferir una programació en la qual, igual que a l’altre Festival organitzat per Inedit Producciones, Beefeater.In-Edit, prevalgui la qualitat cinematogràfica de les obres, des dels continguts a l’estètica. Una iniciativa que se centra en el gènere del documental i l’obra d’autor amb la moda com a temàtica, entenent aquesta disciplina com expressió cultural.

 

Gràcies a l’habitual col·laboració de l’ESCAC amb Moritz, disposem per als alumnes de 10 entrades per a la inauguració de la mostra, en què es projecta Dior and I, i 5 més per a cada una de les següents pel·lícules: Call it Balance in the UnbalanceChristian LouboutinFresh DressedTraceableNotebook On Cities and ClothesTwiggy: The Faces of the 60s.

 

Si en voleu alguna, escriviu a comunicacion@escac.es indicant el vostre nom i l’entrada que voleu; llavors se us proporcionarà un codi per a adquirir-la a través del web del festival.

 

Teniu temps fins dimecres 13 a les 9h per a fer les vostres peticions. Aprofiteu!

 

JORNADES DE NOVES ESTRATÈGIES D’EXHIBICIÓ I DISTRIBUCIÓ DE CINEMA INDEPENDENT

En el marc de la propera edició del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona, es desenvoluparan les Jornades sobres noves estratègies d’exhibició i distribució de cinema independent, que tindran lloc al edifici de la Fundació SGAE entre el 28 i 29 d’abril de 2015. Una cita en què els diferents agents locals i internacionals de la indústria cinematogràfica es reuniran per impulsar la participació i cooperació en nous projectes. Les diferents taules rodones i ponències es complementaran amb espais destinats al networking i les reunions informals. Una trobada ineludible per als professionals que pretenen recórrer a noves vies de finançament, distribució, promoció i exhibició per a les (seves) pel·lícules.

 

Consulteu el programa.

 

CONCURSO DE CORTOS DEL SUNDANCE CHANNEL ESPAÑA

El canal de televisión Sundance Channel en España pone en marcha la segunda edición de Sundance Channel Shorts, un concurso de cortos a nivel europeo que busca promover el cine y la cultura. El concurso está destinado a residentes en España, Francia, Bélgica o Polonia.

 

 

Sigue leyendo

DIVENDRES AMB… LYONA IVANOVA

L’últim divendres de cada mes el CaixaForum de Barcelona convoca alguns dels joves creadors més destacats del moment per tal que expliquin la seva trajectòria, quins referents tenen, com van començar i revelin alguns secrets dels seus projectes.

 

El proper divendres 27 serà el torn d’una graduada d’ESCAC, la Lyona Ivanova, que es va especialitzar en direcció, i que ha realitzat més de cinquanta videoclips per a grups com Love of Lesbian, Sidonie, Amaral, Lori Meyers, Mürfila, Pau Vallvé, Maria Coma i Anna Roig i L’ombre de Ton Chien.

 

Ha fet també projeccions per a obres de teatre i espots, i com que és una artista polifacètica, darrerament s’ha atrevit amb la il·lustració, publicant Yo mataré monstruos por ti, escrit per Santi Balmes, i Mis primeros besos, amb textos propis.

 

Si voleu tenir l’oportunitat de conèixer-la una mica millor i compartir-hi una estona, passeu-vos pel CaixaForum el dia 27 al vespre.

 

Treballs de la Lyona Ivanova

 

«HORSEFACE», UN CORTOMETRAJE SORPRENDENTE

Marc Martínez Jordán, graduado de la ESCAC, ha dirigido un original corto titulado Horseface que no para de recibir premios y selecciones en festivales. Otra graduada de la escuela, Clàudia Ballester, se ha encargado de su absorbente sonido.

 

Sigue leyendo